Entrevista Viu Cornellà

Cos natural: “El quiromassatge és una teràpia que funciona”

Defineix com a “persones amb noms i cognoms” i no com a “clients” o “pacients” aquells qui assisteixen a Cos natural, la seva consulta i un dels serveis complementaris del Parc Esportiu Llobregat.
“Hi ofereixo un tracte molt proper, intento que la persona se senti còmode mostrant-me el més natural possible”, valora Salvador Rodríguez, quiromassatgista, reflexòleg podal i massatgista esportiu.

– Què és el quiromassatge?

És tota aquella tècnica de manipulació que es realitza només amb les mans alternant diferents moviments i pressions amb diferent intensitat. Amb el quiromassatge s’accelera el temps de recuperació d’una disfunció muscular, però cal tenir en compte que no s’ha de fer si tens úlceres, febre o una infecció a la sang.

– Aquesta consulta…
Cos natural és una consulta de teràpia natural amb productes naturals, com la crema Fisiocrem i l’oli Alqvimia.
Està especialitzada en disfuncions musculars d’esquena. De fet, el 80% de les visites són per mal d’esquena, que no té edat: el poden patir nens, mestresses, esportistes que competeixin o que no….

– Quines són les causes?
En la majoria de casos és sobrecàrrega, per asseure’s o dormir malament, estrès… L’estrès és bestial. La majoria de disfuncions del trapezi superior són contractures per estrès.
– L’evolució…
És positiva quasi en el moment. La primera sensació després de la primera sessió és positiva. T’ho diuen ells. Qui ha provat el quiromassatge sap el que dic.
– Quantes sessions es necessiten?
No és el mateix un esportista que una senyora de 80 anys. Tot dependrà de la resposta metabòlica.
– Parlem d’hores?
D’entre 24 i 48 des de la sessió. Es produeix una sensació de benestar i disminució del dolor, que és la meva prioritat. Un cop s’ha sotmès al tractament, la persona ve quan ho creu convenient.
– Què es produeix?
El primer que fem amb un amassament és major fluix sanguini, que aporta més nutrients i oxigen per afavorir l’augment de to muscular i eliminar la pressió.
– També fas reflexologia podal.
És tot un món. Al peu és present el mapa reflex del sistema nerviós, de quasi tots els òrgans del cos.
– Descobreixes parts oblidades del teu cos.
Sí. La resposta metabòlica és la natural i jo la provoco. Així que la persona inicia un procés que porta dins. Li dic al seu cos: ‘Posa’t en marxa perquè ho pots fer’.
– En què consisteixen els tractaments a esportistes?
Sobretot són preventius, són per a anticipar-se a la lesió. L’objectiu preventiu és la màxima del quiromassatge. L’esportista, pel que fa, s’exposa més a una lesió. El kinesiotape, una vena amb unes característiques particulars, és eficaç. Utilitzo l’original, del Japó. Les imitacions són un perill. El pots portar entre 3 i 5 dies i fer vida normal, moure’t, dutxar-te… S’asseca tan ràpid com la pell i permet la prolongació del massatge a la zona afectada.
– I els preus?
Són econòmics, populars, entre 25 i 30 euros. Parlem de 30 minuts o una hora per sessió. Els abonats del Parc Esportiu Llobregat tenen un 10% de descompte. Adapto l’horari a la persona i també realitzo sessions de quiromassatge per a empreses.